Qui som

EL NOSTRE ORÍGEN

Som la tercera generació d’una família de flequers que ja té més de noranta anys d’experiència.

L’any 1925, a Cabanes, Miquel Porterias Costa, va començar a practicar l’ofici. Amb els anys l’amor pel pa va anar creixent, darrere d’en Miquel van ser els seus fills Gabriel i Joan Porterias Xifre, els que continuaren la tradició.

Actualment, Mercè Porterias Sales, filla d’en Joan Porterias, i el seu marit són al capdavant del negoci, mantenint l’esperit de sempre, però, sense deixar de mirar cap al futur, per això l’any 2012 van crear la marca PA PA.

PER QUÈ SOM COM SOM

A més de diferenciar-nos pel fet que tot el que oferim a les nostres fleques està elaborat per la nostra empresa, ens considerem artesans cent per cent.

A PA PA, entenem per artesania l’elaboració dels nostres productes amb els millors ingredients, un dels quals és la nostra massa mare creada el 28 de desembre de 2013, respectant les qualitats i característiques de cadascun d’ells, utilitzant la fermentació necessària de cada producte.
És per això, que el nostre sistema de producció implica no poder vendre cada dia alguns dels nostres productes que requereixen més atenció.

Entenem també per artesania no només crear un bon producte, sinó també oferir una atenció al consumidor tan personalitzada com necessiti, ja sigui a nivell personal com empresarial, ja que també oferim el servei de distribució a comerços i establiments de restauració.

Extracte reportatge revista "Pastry Revolution" #PR45 (Octubre 2020)

La meva visió de l'obrador (David Gibert)

Un bon pa, com qualsevol bon producte, necessita voler i saber fer, temps, dedicació, mans expertes, investigar, provar, comentar i preguntar, que no està de més, als qui saps que hi entenen, bones matèries primeres i un procés d’elaboració que compleixi amb els més alts estàndards de qualitat en tots els aspectes. Comprendre que cada dia és una batalla, avui he de posar més aigua, a l’endemà menys, ara necessita més repòs, si hi ha humitat necessita més cocció, si fa vent necessita menys …, no estrenyis tant la massa, de sobte falta més massa mare, ara menys, i quan trobo la regularitat de la peça buscada ja vull fer-ne una altra, que sigui diferent, amb un altre procés, amb una altra farina, un altre sabor … i així és la meva vida fornera.

He d’agrair a Jerôme, de Farinera Coromina, el que em va fer veure la manera de fer pa totalment diferent al que vaig conèixer al principi i em va animar a trobar la perfecció en la imperfecció.

La meva visió de la fleca (Mercè Porterias)

A PA PA, intentem elaborar els millors pans tradicionals. Els clàssics mai moren, però evolucionen, per això els hem reinventat, investigant, recuperant farines i tractant-les amb les noves tecnologies artesanes. Sí, tecnologies artesanes, perquè l’artesania també evoluciona. Ens agrada unir el millor del saber fer artesà amb tot el que ens ofereix el present per poder oferir als nostres clients la millor experiència possible al voltant del pa. Són moments difícils, vam ser testimonis del boom el pa calent procedent de panificadores completament industrialitzades, en fleques clonades arreu del món, banalitzant un producte que és un dels pilars de la nostra cultura gastronòmica. És imperatiu que es prenguin les mesures necessàries perquè no se segueixi enganyant al públic, perquè no es perdi el saber fer de l’ofici i no perdem un component fonamental de la nostra millor gastronomia. Hem d’evitar que la gent acabi creient que el pa és com un d’aquells panets acabats de fer i crus que, malauradament, es serveixen en tants i tants restaurants o com una d’aquestes barres calentes que passades tres hores, no són més que un enorme xiclet amb gust de farina de baixa qualitat. En definitiva, hem de seguir lluitant pel nostre ofici, l’ofici de portar un bon pa a les cases dels nostres veïns cada dia, perquè un bon pa és la base de qualsevol bon menjar.

La nostra història

Orgullosos del nostre passat, i esperançants en el nostre futur.

1925

Cabanes. Miquel Porterias Costa inicia la nissaga de flequers.

1960's

Gabriel i Joan Porterias Xifre, fills d'en Miquel Porterias, i MªÀngels Sales, continuen la tradició familiar.

1970's

Obrim l'obrador a Figueres

1980's

Iniciem repartiment de pa a clients.

1995

Obrim fleca Pujada Castell de Figueres.

1997

Obrim fleca dins Euromercat Escudero La Jonquera.

2000's

Mercè Porterias i David Gibert prenen el relleu generacional.

2006

Reformem fleca Pujada Castell.

2012

Obrim fleques PA PA Carrer Ample (Figueres) i Carretera Olot (Vilafant).

2014

Obrim fleca PA PA Riera Ginjolers (Roses).

2018

Ampliem instal·lacions. Magatzem i oficines noves.

2021

Reformem completament la fleca de la Pujada del Castell de Figueres.
Reformem l'obrador de pastisseria.

Meet our Chefs

Main core of our company is our staff

We work all the time with our customers and together we are able to create beautiful and amazing things that surely brings positive results and complete satisfaction.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

[mc4wp_form id="171"]